skip to Main Content
0485.41.58.26 info@kinetrust.be

Dry Needling is een van de mogelijke technieken om een triggerpunt in de spieren te behandelen. Een triggerpunt kan ontstaan door spieroverbelasting of een trauma. Hierbij wordt de calciumconcentratie verstoord wat leidt tot een aanhoudende contractie van een aantal spiervezels. Dit komt tot uiting als een gespannen ‘bandje’ dat je kan voelen als je over de spier gaat en je springt eraf. In dit gespannen bandje gaan we zoeken naar een lokale verdikking die pijn geeft, dit is het te behandelen triggerpunt.

Met Dry Needling gaan we met een fijne accupunctuurnaald prikken naar het triggerpunt. Dit voelt U bijna niet. Als het triggerpunt juist geraakt wordt, gaat deze samentrekken, de zogenaamde “local twitch response”. Dit voelt als een kramp die opkomt. Hierdoor zal de spontane elektrische activiteit in de spier verminderen en gaan de stoffen die zorgen voor pijngewaarwording dalen. Daarnaast wordt ook de doorbloeding gestimuleerd bij deze techniek.

Na het prikken gaan we nog nabehandelen met stretching en massage. Verder is het belangrijk dat U de spier warm houdt en voldoende water drinkt die dag. De techniek kan de dag nadien nog stijfheid geven in de behandelde regio.

Gegevens
Prinses Josephine-Charlottelaan 69, Sint-Niklaas
info@kinetrust.be
0485.41.58.26
Back To Top