skip to Main Content
0485.41.58.26 info@kinetrust.be

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Hierin maken we een onderscheid of de klacht hoofdzakelijk komt door een articulair/mechanisch probleem, een probleem van het spier-pees-apparaat, een zenuw gerelateerd probleem of een probleem met de sturing van het lichaam, de motorische controle genoemd. Afhankelijk van de vaststellingen in het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld waarbij we gebruik gaan maken van specifieke technieken voor de juiste structuren.

Bij een articulair probleem, een geblokkeerde wervel in de volksmond, kunnen we een manipulatie uitvoeren. Hierbij wordt een korte, krachtige impuls gegeven waardoor de wervel opnieuw op zijn plaats komt. Voor het spier-pees-apparaat wordt gebruik gemaakt van triggerpunttherapie en de gekende technieken uit de algemene kinesitherapie. Bij een zenuwproblematiek worden glijdingstechnieken van de zenuw gebruikt om de prikkeling op de zenuw weg te nemen en de doorbloeding te verbeteren. In geval van een verstoorde motorische controle gaan we de bewegingen ontleden en elk gestoord aspect van een beweging afzonderlijk en analytisch aanpakken zodat de totale beweging uiteindelijk vlot kan verlopen.

Beste Patiënt,

Naar aanleiding van het Covid19-virus vraag ik U met volgende maatregelen rekening te houden wanneer u naar de praktijk komt. 

- Kom op afgesproken uur. Bent U te vroeg wacht dan in de auto of buiten. De wachtzaal is niet in gebruik zodat patiënten elkaar niet kunnen kruisen. 

- Indien U in het bezit bent van een mondmasker, zet dit dan op.   

- Ontsmet of was U handen bij binnenkomst

- Breng Uw eigen handdoek mee om op de tafel te leggen. 

- Hebt U koorts of luchtwegklachten of heeft iemand in uw gezin deze klachten, bel uw afspraak af totdat U of Uw familielid beter is

Bedankt om hiermee rekening te houden. 

Back To Top